Recepr Mei 2006
Ingrediƫnten voor 8 personen:
150 gr aardbeien yogurt - 175 gr zelfrijzend bakmeel - 150 gr suiker - 25 gr gesmolten boter - 2 eieren losgeklopt - 65 gr gesuikerde citroen/sinaasappelschil - 12 gr amandelschaafsel
Bereiding:
Beboter en bestuif met bloem een cakeblik. Verwarm de oven voor op 180C.
Mix de yogurt, meel, suiker,boter en eieren tot er een mooi beslag is ontstaan.
Roer 50 gr van de vruchtenschil er door en doe het geheel over in het cakeblik wat niet meer dan de helft gevuld mag zijn.
Strooi in het midden de rest van de vruchtenschilletjes en het amandelschaafsel.
Bak de cake in 45 min gaar en laat hem even afkoelen alvorens hij om wordt gedraaid.
Serveren met iets poedersuiker staat extra feestelijk.
Ook een muntblaadje doet iets extra voor het oog.
Met dank aan www.snelklaar.nl
150 gr aardbeien yogurt - 175 gr zelfrijzend bakmeel - 150 gr suiker - 25 gr gesmolten boter - 2 eieren losgeklopt - 65 gr gesuikerde citroen/sinaasappelschil - 12 gr amandelschaafsel
Bereiding:
Beboter en bestuif met bloem een cakeblik. Verwarm de oven voor op 180C.
Mix de yogurt, meel, suiker,boter en eieren tot er een mooi beslag is ontstaan.
Roer 50 gr van de vruchtenschil er door en doe het geheel over in het cakeblik wat niet meer dan de helft gevuld mag zijn.
Strooi in het midden de rest van de vruchtenschilletjes en het amandelschaafsel.
Bak de cake in 45 min gaar en laat hem even afkoelen alvorens hij om wordt gedraaid.
Serveren met iets poedersuiker staat extra feestelijk.
Ook een muntblaadje doet iets extra voor het oog.
Met dank aan www.snelklaar.nl
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home